Bejelentkezés Regisztráció

Karakteres, testes, markáns vörösboraink magukban hordozzák Eger környékének minden jellegzetsségét és egyediségét.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi félédes vörösbor

— 890.–

Könnyed gyümölcsösség, magával ragadó illat és bájos elegancia jellemzi ezt a zamatos, félédes vörösbort, melynek finom savai kellemesen harmonizálnak a maradék cukortartalommal. Behízelgő bársonyosságára épülve, felejthetetlenül bontakozik ki a finom, fajtára jellemző, gyümölcsös és fűszeres illat- és ízvilág.

Alkoholtartalom: 11,5%

Fogyasztás: 15-17 C°

Ajánlás: Baráti beszélgetések, desszertek, erdei gyümölcsökből készült édes sütemények kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz vörösbor

— 890.–

Az egri történelmi borvidék három meghatározó kékszőlő fajtájából, reduktív technológiával készített vörösbor. Ízében, illatában megjelenik a Kékfrankos gyümölcsössége és meggyes ízvilága, melyet kiválóan kiegészít a Caberenet Sauvignon fűszeressége és tüzessége, s a Merlot bársonyossága.

Alkoholtartalom: 13%

Fogyasztás: 16-18 C°

Ajánlás: Sertéshúsból készült ételek kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi édes vörösbor

— 1100.–

A Turán az Egri Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben, több fajta keresztezéséből nemesített vörösbort adó szőlőfajta, igen magas cukortartalommal szüretelhető, bora igazi különlegesség. Illatában aszalt szilva és bodza, ízében a túlérett szeder és a gyümölcslekvárok világa tárulkozik elénk.

Alkoholtartalom: 11,5%

Fogyasztás: 14-16 C°

Ajánlás: Baráti beszélgetések, erdei gyümölcsökből készült desszertek, édes sütemények kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz vörösbor

— 1490.–

Az egri borvidék vulkanikus eredetű, ásványi anyagokban gazdag területén termő kékszőlőfajták legjobb tulajdonságait egyesítő vörösbor. A házasítás alapja a Kékfrankos, amely gyümölcsös aromákat visz a borba, melyet hosszú tölgyfahordós érlelést követően palackoztak. Gránátvörös színű, bársonyos, fűszeres zamatú bor, melynek jellegében a kékfrankosra jellemző cigánymeggy kellő savakkal, illetve tanninokkal jelentkezik. Az igényes borfogyasztók körében különösen kedvelt.

Alkoholtartalom: 13%

Fogyasztás: 16-18 C°

Ajánlás: Sertés- és marhasültek (melyek szószában szinte semmilyen édes ízvilág nem szerepel) kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz vörösbor

— 1490.–

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz vörösbor

— 1490.–

Bársonyos tanninokkal rendelkező, gránátvörös színű, telt vörösbor. Illatában és ízében magában hordozza a fajtára jellemző szilvás, málnás és földiepres ízvilágot, melyet kiválóan kiegészít a feketére érett cseresznye gazdag fűszeressége, valamint a fahordós érlelésből származó csokoládé és kávébab ízjegyei.

Alkoholtartalom: 13%

Fogyasztás: 16-18 C°

Ajánlás: Kacsa- és vöröshúsokból készült ételek kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz vörösbor

— 1800.–

 Világszerte ismert és kedvelt, későn érő szőlőfajta, hazánkban a legtöbb borvidéken megtalálható. Fekete gyümölcsökre emlékeztető jellege jól harmonizál a gazdag, de finom cserzőanyagokkal, melyet a 12 hónapos új barrique hordós érlelést tett igazán különlegessé.

Alkoholtartalom: 13,5%

Fogyasztás: 16-18 C°

Ajánlás: Sertés- és marhahúsokból készült ételek, gulyáslevesek kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz vörösbor

— 1800.–

Az egri borvidék vulkanikus eredetű, ásványi anyagokban gazdag hőforrás közelében termő kékszőlő fajtájának vörösbora. Mélyrubinba hajló színű, bársonyos, nagytestű, fűszeres zamatú, gyümölcsős aromájú, az igényes borfogyasztók körében kedvelt vörösbor. Ízében a feketeribizli és a fekete bogyós gyümölcsök kavalkádja fedezhető fel étcsokoládéval körítve, illatában gyümölcsös és csokoládéra emlékeztető jegyekkel rendelkezik. Hosszú (24 hónapos) barrique hordós érlelést követően került palackozásra.

Alkoholtartalom: 13%

Fogyasztás: 16-18 C°

Ajánlás: Az ünnepi asztalon marha- és vadpecsenyék, valamint gombás ételek kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz vörösbor

— 1800.–

A Pinot Noir (melynek magyar fajtaneve Kékburgundi) francia eredetű, Burgundia nagy vörösborainak hírnevét megalapozó szőlőfajta. Rubinvörös színű száraz vörösbor, ízében és illatában a piros csonthéjas és erdei gyümölcsök kavalkádja fedezhető fel, melyet tökéletesen kiegészít a 12 hónapos barrique hordós érlelés. Selymes tanninjaival, csodálatos ízvilágával bizonyítja, hogy Eger méltán ad otthont ennek a kiváló vörösbort adó szőlőfajtának.

Alkoholtartalom: 13,5%

Fogyasztás: 16 C°

Ajánlás: Könnyebb szárnyasok kiváló kísérője.

Ft

-
+
1 db