Bejelentkezés Regisztráció

Zamatos ízvilágú fehérboraink, különlegesen magas minőségű, napérlelte szőlőinkből készülnek, ezáltal tökéletes választásnak bizonyulnak egy kellemes étkezéshez, beszélgetéshez, vagy akár különleges eseményekhez is.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi félszáraz fehérbor

— 890.–

Az Egri Korona Borház kiváló tételeinek házasításából készült ez a határozott savakkal rendelkező, finom zamatú fehérbor, melynek illatában a zöldalma és a citrusos jegyek keverednek.

Alkoholtartalom: 12,5%

Fogyasztás: 10 C°

Ajánlás: Szárnyas- és halételek kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi félédes fehérbor

— 1090.–

Aranysárgára érő fürtjei a szőlőskertek szép látványa, bora a szőlősgazdák féltett kincse. Muskotályos ízvilága különös bájjal, diszkrét parfümösséggel jelentkezik. Harmonikus savszerkezetű, sokszínűen zamatos, üde, fiatalos, esti beszélgetésekhez kiváló félédes fehérbor.

Alkoholtartalom: 12,5%

Fogyasztás: 11-13 C°

Ajánlás: Édeskés gyümölcsös desszertek kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi félédes fehérbor

— 1090.–

Kései szüretelésű, igen jól beérett állapotban érkezett a Borházba  szőlő. Napsütötte, dombvidéki területről szüretelt szőlőből készült, szőlővirág illatra emlékeztető félédes fehérbor. Halakból és fehérhúsokból készült ételek, tésztafélék kiváló kísérője.

 

Alkoholtartalom: 13%

 

Fogyasztás: 11-12 C°

Ajánlás: Gyümölcsök és desszertek kísérőjeként ajánljuk.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz fehérbor

— 1390.–

Az Egri Korona Borház egyik különleges fehérbora. Válogatott szőlőből készült, telt, gyümölcsös, zamatos fehérbor, mely páratlan eleganciája révén az ünnepi asztalok nélkülözhetetlen kelléke. Zöldalma, ananász és vajra jellemző illatú, őszibarackos, gyümölcsös ízvilágú, magas alkoholsav-tartalmú borfajta.

Alkoholtartalom: 13,5%

Fogyasztás: 10-12 C°

Ajánlás: Szárnyasételek és sertéshúsok kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz fehérbor

— 1490.–

ó 100 évvel a Bikavér születése után az egri borászok elérkezettnek látták az időt, hogy megalkossák a híres vörösbor fehér párját. A szigorú szabályok alapján, a Kárpát-medencére és a borvidékre jellemző fajták házasításával készülő fehérbor lendületes savakkal és gyümölcsös aromákkal adja vissza az itt honos szőlők és a termőhely harmóniáját. A bor illatában és ízében a zöldalma és a citrusos jegyek világa tárul elénk.

Alkoholtartalom: 13%

Fogyasztás: 10 C°

Ajánlás: Aperitifként; egyes levesek és előételek kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz fehérbor

— 1550.–

A Leányka Erdélyből származó szőlőfajta, mely az Egri borvidék egyedi adottságainak köszönhetően kiemelkedő minőséget produkál évről évre. A reduktív borkészítési technológia segítségével sikerült megőrizni a fajtára jellemző tulajdonságokat. Finom, szőlővirág illatra emlékeztető jegyekkel rendelkező, fiatalos, friss fehérbor, amely kellemes savharmóniával és egyedi zamattal (frissen harapott szőlőmagra jellemző kesernyés világ) alkot tökéletes harmóniát. Méltán nevezhetjük Eger egyik zászlósborának.

Alkoholtartalom: 13%

Fogyasztás: 10-12 C°

Ajánlás: Aperitifént; pirospaprika nélküli szárnyasok, előételek kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz fehérbor

— 1550.–

Az Olaszrizling egyike a Kárpát-medencében legjobban elterjedt fehérbort adó szőlőfajtáknak. A reduktív borkészítési technológia segítségével sikerült megőrizni a fajtára jellemző jegyeket. Jellegzetesen és enyhén rezeda illatú, karakteres savakkal és gyümölcsösséggel rendelkező, finom zamatú, keserűmandulára emlékeztető, kellemesen kesernyés ízű száraz fehérbor.

Alkoholtartalom: 13%

Fogyasztás: 10 C°

Ajánlás: Aperitifként; előételek kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi száraz fehérbor

— 1550.–

Franciaországból származó, több néven (pinot gris, szürkebarát) ismert szőlőfajta, melyből igen magas mustfokkal szüretelt fehérbor készíthető. Az aranysárgán csillogó bor finom zamatát, elegáns karakterét, harmóniáját a vulkanikus talaj, a kíméletes feldolgozás, a fahordós érlelés és a szakértő pincemesteri gondoskodás tette különlegessé.

Alkoholtartalom: 12,5%

Fogyasztás: 10-12 C°

Ajánlás: Halakból és fehérhúsokból készült ételek, tésztafélék kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi édes fehérbor

— 1690.–

A Hárslevelű egyike a legkésőbb érő fehérbort adó szőlőknek. Kedvező időjárási feltételek mellett töppedésre, aszúsodásra hajlamos, ezért igen magas cukortartalommal szüretelhető. Fajtajelleges, hársméz illatú, kellemes, gyümölcsös zamatú, harmonikus savtartalommal rendelkező édes fehérbor, melynek illatában sárgabélű őszibarack, ha már kellően érett, akkor pedig a mangó is megjelenik.

Alkoholtartalom: 12,5%

Fogyasztás: 11-12 C°

Ajánlás: Gyümölcsök és desszertek kiváló kísérője.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses, minőségi édes fehérbor

— 2190.–

A Tramini olasz eredetű szőlőfajta, melynek tőkéje az egri vulkanikus talajon kiváló minőségű szőlőt terem. Illatában diszkrét, nem túl tolakodó. Felfedezhető benne a tramini fűszeressége, a muskotály és a trópusi gyümölcsök kavalkádja. A hosszú, száraz, napsütéses ősz folyamán a bogyók túlértek, betöppedtek, így magas cukortartalommal lettek szüretelve. Reduktív erjesztés után a bor 9 hónapos nagy tölgyfahordós érlelést kapott, ez tette igazán harmonikussá ezt a gyümölcsös, édes fehérbort.

Alkoholtartalom: 12%

Fogyasztás: 12 C°

Ajánlás: Desszertek kiváló kísérője.

Élvezze újra a 2021-es év napfényének palackba zárt ízét!

— 4990.–

Egri Tramini, védett eredetű classicus édes desszertbor.

Ft

-
+
1 db