Bejelentkezés Regisztráció

Ismét díjat nyert a grand Selection Egri Syrah Jumurdzsák

Az Egri Korona Borház Grand Selection Egri Syrah Jumurdzsák 2014 borát  beválasztották a 100 legjobb magyar bor közé a Winelovers 100 borversenyen.

A Winelovers szakmai csapata 2019-ben is kiválasztotta Magyarszág 100 legjobb borát, a hazai és nemzetközi borversenyeken kiemelkedően szereplő tételekből, a szakma elismert képviselőinek és véleményvezéreinek ajánlásával, vakon, egységes nemzetközi sztenderdek alapján.

A Grand Selection Jumurdzsák az Egri Korona Borház 2012-ben bevezetett, az 1552-es egri ostrom hőseinek emléket állító Grand Selection borcsaládjának tagja. A Grand Selection egy exkluzív, változatos, mégis egységes borválogatás, melynek minden tagja a borvidék legszebb fajtáiból, szigorúan terméskorlátozott ültetvényekről szedett szőlőből, a legmodernebb technológia segítségével, mégis kézműves módon készül, típusonként egy évjáratból mindössze 1552 palack.

A Grand Selection Egri Syrah Jumurdzsák 2014 illata a hordóvanília, a szilva, a fűszerek és a dohány keverékének illatát mutatja, ízvilágában a kesernyés, a meggymag és a fekete gyümölcsösség keveredik. Remek savakkal rendelkezik, sűrűsége a Côtes du Rhône-t idézi.