Bejelentkezés Regisztráció

Rólunk

Az Egri Korona Borház alapítója, a Rácz család, már több mint 200 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel és borászattal, ma már a család 5. generációja.

A család célja, hogy a modern technológiát a bevált, régi magyar hagyományokkal ötvözve olyan magas minőségű borokat készítsen, amelyek a kulturált borfogyasztást szolgálják, és öregbítik az egri borvidék hírnevét.

A Magyarországon szinte egyedülálló technológiájú borászati vállalkozás nemcsak kiváló minőségű borokat készít, hanem - hasonlóan a francia château-khoz vagy az ausztrál winerykhez - borkóstolókat és magas szintű szakmai rendezvényeket is szervez, s a borturizmus felvirágoztatása érdekében a látogatók betekintést nyerhetnek egy nemzetközileg is elismert borászat mindennapi életébe, hangulatába és munkájába, megkóstolhatják az érmes borokat, s a szőlőtermesztéstől a palackozásig megismerkedhetnek a borkészítés és borgyártás teljes folyamatával.

Ennek érdekében a Rácz család összekapcsolja és együtt fejleszti a bort a turizmussal, s egy nyitott, látogatható, emberközeli borászatot hozott létre, ahol ma már wellnesshotel, borfalu, nyitott borterasz, kádárüzem, borszaküzlet, melegkonyhás étterem, rendezvény- és konferenciatermek, sportpálya, szőlőfeldolgozó és párját ritkító borospince várja az érdeklődőket - mindez egy szőlőtábla közepén elhelyezkedve, ahol egyértelműen érződik, hogy a borászat elért méretei, sikerei és elismertsége mellett is megtartotta családias jellegét.

A Rácz család alapelve, hogy kiváló bort csak kiváló alapanyagból lehet készíteni, s a borok minősége csak úgy érhető el és tartható meg, ha a szőlőtermesztés, a borkészítés és a palackozás során egyszerre figyelnek még a legapróbb részletekre is – ez a mindenre kiterjedő figyelem adja boraik magas minőségét.

Az Egri Korona Borház dűlőszelektált csúcsborai számos hazai és nemzetközi megmérettetésen értek el kiemelkedő eredményeket, miközben a Rácz család arra is különös figyelmet fordít, hogy az átlagos családok asztalára is eljussanak a jó ár–érték arányú boraik.